Uslovi korišćenja

Opšti uslovi rezervacije

 

Kada posetite ili vršite rezervaciju na sajtu Špika Apartmana (u daljem tekstu ŠA), prihvatate Uslove korišćenja, koji su ovde navedeni. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. ŠA zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

 

Komunikacija elektronskim putem

 

Kada posetite sajt ŠA (www.spika.rs) ili nam pošaljete i-mejl poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem Uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (i-mejl), telefonom ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

 

Izjava o zaštiti privatnosti

 

Jako nam je stalo do vašeg dobrog korisničkog iskustva, tako da jako puno pažnje poklanjamo vašoj privatnosti. Zato smo kreirali posebnu stranicu na kojoj detaljno možete pročitati sve o našoj politici privatnosti. Da biste pročitali politiku privatnosti, kliknite ovde.

 

Intelektualna svojina

 

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl.), tekstovi, fotografije, logotipi i sl. vlasništvo su ŠA i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti ŠA. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na ŠA smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nam se javite da bismo utvrdili intelektualnu svojinu. Sve informacije dostupne na internet stranama ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

 

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

 

Posetioci mogu komentarisati postovei slati i-mejl poruke na ŠA. ŠA ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez prethodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom i-mejl adresom nije dozvoljena na ŠA. Protiv takvih aktivnosti ŠA može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

 

Radno vreme

 

Veb-sajt ŠA radi od 00-24 h , 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.

 

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

 

ŠA zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci ŠA nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

 

Ostalo

 

Delimična ili potpuna neprimenljivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja ŠA.

 

Opšti uslovi

 

Ovi uslovi se odnose na sve sadržaje, materijale, informacije i cene prikazane na web sajtu Špika Apartmana, kao i pripadajućih stranica na društvenim mrežama.

 

Svi materijali (tekstovi, fotografije, video itd.) su vlasništvo Špika Apartmana osim u slučaju kada je drugačije naznačeno i zabranjena je svaka njihova upotreba bez zvanične, pisane dozvole predstavnika Špika Apartmana. Svi materijali, informacije i cene podložni su promenama bez prethodne najave. Ukoliko se nalazite na web sajtu Špika Apartmana, podrazumeva se da ste saglasni sa svim uslovima navedenim u ovom tekstu.

 

Načini plaćanja

 

Sve cene su prikazane u evrima i plaćanje se takođe vrši u valuti EUR posredstvom servisa PayPal. To znači da je nivo sigurnosti transakcije najviši i svaki korisnik uslugu najma apartmana može platiti kreditnom ili debitnom karticom, koju je prethodno povezao sa PayPal nalogom. Napomena: najpovoljnija opcija jeste plaćanje karticom koja je povezana sa EUR deviznim računom i koja prilikom transakcije povlači evre, a ne dinare ili neku drugu valutu. Time se sprečava nepotrebna konverzija valuta.

 

Platne kartice kojima je moguće platiti koristeći PayPal servis su: Visa, Visa Electron, MasterCard i American Express.

 

Rezervacije

 

Rezervacije Špika Apartmania je moguće napraviti putem formulara za rezervaciju na zvaničnom sajtu, slanjem upita na zvaničnu email adresu hotela, telefonom, kao i putem svih poznatijih “online booking” servisa sa kojima Špika Apartmani u datom trenutku sarađuju. Sve rezervacije napravljene na neki od prethodno navedenih načina su validne i podležu politici otkazivanja rezervacije osim ako nije drugačije, pisanim putem, dogovoreno sa predstavnikom Špika apartmana.

 

Politika otkazivanja rezervacija i nadoknada štete (individualni gosti)

 

Vreme prijavljivanja u apartmane je od 14:00h na dan dolaska, a vreme odjave iz je do 11:00h na dan odlaska. Pošto su sve rezervacije garantovane (plaćene PayPalom) apartman ostaje pod rezervacijom. Eventualni otkaz rezervacije se naplaćuje se naplaćuje 100% od iznosa najma, osim ako drugačije nije dogovreno sa menadžerom prodaje. Prihvatanjem potvrde rezervacije, gost se obavezuje da u slučaju otkazivanja snosi troškove nerealizovane rezervacije u skladu sa politikom otkazivanja.

 

Izmene Uslova korišćenja

 

Špika Apartmani zadržavaju pravo izmene ovih uslova korišćenja, i to bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko odlučimo da unesemo određene izmene Uslova korišćenja, biće ažuriran datum koji se nalazi na dnu ove stranice.

 

Uslovi korišćenja ažurirani 10. decembra 2019. godine.